Коме се замерила Мирослава Миленовић

Чланица Савета за борбу против корупције и финансијска форензичарка Мирослава Миленовић саопштила је медијима да је нападнута у суботу, у хаустору зграде у којој живи, када су јој двојица нападача нанела повреде по глави и лицу. Полицији није пријавила јер, наводи, у њу више нема поверења. У МУП-у кажу да су, иако им напад није пријављен, предузели све мере како би се утврдиле чињенице. Министар унутрашњих послова позива све да се уздрже од коментарисања истрага које су у току и дозволе државним органима да раде свој посао.

На шта је и на кога напад на чланицу Савета за борбу против корупције? Мирослава Миленовић није одговорила на позиве РТС-а. О нападу и мотивима говорила је за Пешчаник. А још пре напада, тврди, и пред полицијом, када је својевремено пријавила да је прате групе људи.

"Као на филму, била сам одведена у Службу за борбу против организованог криминала, затим у Управу криминалистичке полиције Београд, а затим, са додељеним припадником криминалистичке полиције, обишла сам сва та места. После две-три недеље није било ни писма ни разгледнице. Из полицијске управе успели су да пошаљу на врата стана мога сина полицијског позорника који се распитивао да ли се мама плаши. Тако сам то схватила као опомену, претњу", навела је Миленовићева.

Замерила се, каже, многима. С Иваном Нинићем, који је раније нападнут, потписала је Извештај о власничкој структури у медијима. Недавно, радила је на извештају о неправилностима у раду ДИПОС-а, а најавила је и извештај о оглашавању које се плаћа јавним новцем.

"У овом извештају се показују везе између политичких партија које су на челу одређених јавних предузећа и министарстава, како одређене послове, мимо процедура или изигравајући их, доводећи их до апсурда, дају својим политичким истомишљеницима", истакла је Миленовићева.

У полицији тврде да су већ поступали по Миленовићевој пријави да је прате непознате особе, али да се она није одазвала на позив за још један разговор који је тражило тужилаштво.

Поводом напада су, тврде, реаговали, иако им случај није пријављен и иако, истичу, Миленовићева није спремна за сарадњу. Обавестили су, тврде, и тужилаштво.

"Остали смо ускраћени и за одговор на питање зашто случај није пријавила полицији и затражила помоћ надлежне здравствене институције која би констатовала повреде, уколико их има, као и тежину повреда... Овим путем је позивамо да случај пријави надлежним државним органима", изјавио је начелник Управе криминалистичке полиције Драган Кецман.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић констатује и да они који су се залагали да истраге треба препустити полицији и тужилаштву, тврдећи да је уплив политике недопустив, сада чине супротно.

"Отуда се доводи у питање зашто неко ко ради за владин орган не жели да сарађује с владиним институцијама и помогне у истрази око напада. Веома је интересантно да у дану у којем је претрпела напад, госпођа Миленовић није пропустила да помене премијера Вучића, наравно у негативном контексту", навео је Стефановић у изјави за медије.

Из Владе се огласила и министарка Кори Удовички. Истиче да је право на истраживачки рад о раду државе и друштва право сваког грађанина, а обавеза државе је да га брани. Забринут је Савет Европе, реагује и омбудсман, који напад на чланицу Савета види као напад на државну политику, државно тело и грађане, са циљем да се престраше и одустану.

Српска напредна странка позива надлежне да случај хитно испитају и о томе обавесте јавност, а Миленовићеву да случај пријави полицији, а не медијима. То што чланица Савета нема поверења у полицију проблем је и за демократе, који траже да се околности расветле, а починиоци казне. Исти захтев стиже и од СДС-а. УНС тражи хитну и ефикасну истрагу, а НУНС и оставку министра полиције.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару