Генерална проба вежбе "Штит"

Генерална проба за велику антитерористичку вежбу специјалних јединица Војске Србије и Министарства унутрашњих послова "Штит" успешно је одржана на више локација у Београду. Вежба се одржава сутра од 11 часова, уз пренос на Првом програму РТС-а.

Више стотина припадника Батаљона за противтерористичка дејства "Соколови", Батаљона војне полиције специјалне намене "Кобре", 204. Ваздухопловне бригаде, Гарде, Речне флотиле, Жандармерије, Безбедносно-информативне агенције увежбали су акције ослобађања талаца и заштите важних личности.

Тим акцијама ће сутра, у 11 сати, приказати грађанима код Палате "Србија", на Железничкој станици Београд, аеродрому Батајница и обалама Дунава код Ушћа да је држава одлучна у борби против тероризма.

Рафал из пиштоља и аутоматских пушака, шкрипа аутомобилских гума и полицијских сирена чули су се са задње стране Палате "Србија" у сценарију напада терориста на заштићену особу.

После неуспешног напада, који су "Кобре" одбиле за мање од два минута, "терористи" су се, пратећи сценарио вежбе, повукли у Палату "Србија".

Ту су их опколили припадници Жандармерије, чекајући подршку из ваздуха – снајперисте, који су се на кров спустили хеликоптером "ми-8", у пратњи једне "газеле".

Упадом специјалних јединица полиције у зграду и неутралисањем "терориста" успешно је завршен и тај део сценарија, после чега је на ред дошла акција спасавања талаца са речног објекта и неутралисање групе терориста на броду.

Ватрену подршку пружила су и борбена возила Војске Србије "бов" и "лазар".

Иако је данашња генерална проба на тој локацији завршена, истовремено су се на Железничкој станици и аеродрому Батајница такође увежбавале акције спасавања талаца.

Циљ вежбе, како су истакли припадници полиције и Војске Србије, јесте приказивање заједничког деловања свих служби у евентуалном покушају угрожавања безбедности.

Саобраћај за аутомобиле, аутобусе и мотоцикле сутра ће бити измењен тако што ће од осам до 15 сати бити затворен Булевар Николе Тесле, од Ушћа до Улице трешњиног цвета.

Сви који желе да присуствују вежби, а користе возила јавног градског превоза, препоручује се да дођу из смера Булевара Михајла Пупина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару