Читај ми!

Нови календар зимског распуста за ђаке

Од понедељка ће ђаци у Србији имати тродневни јесењи распуст, а од ове школске године зимски ће бити другачији него претходних година. Тако ће, према календару Министарства просвете, први део бити од 31. децембра до 8. јануара, док ће други део зимског распуста бити од 1. до 12. фебруара. Друго полугодиште почиње пет дана касније.

Иницијативу Регионалне развојне агенције "Златибор" у Ужицу подржала су два министарства: просвете и туризма. Нови календар зимског распуста продукт је двогодишње анализе.

"Овај модел заиста може имати много позитивних ефеката, а нарочито за туризам, у смислу повећања потрошње домаћих туриста, јер на овај начин ће више домаћих туриста да остане у Србији, што позитивно утиче и на девизни биланс Републике Србије", каже Дарко Ђуровић из Регионалне развојне агенције "Златибор" у Ужицу.

Родитељи имају различито гледиште. Једни кажу да је добро што се распуст дели, а други да је боље било раније.

Оне који се баве туризмом у Србији, обрадовала је одлука на коју су чекали годинама.

Директор Туристичке организације "Златибор" Арсен Ђурић каже да ће се овом одлуком знатно продужити зимска сезона и да ће то значити и гостима пошто ће цене бити приступачније.

За средине у којима нема топлана, нови зимски распуст обрадовао је челнике општина и школа.

"Ако погледамо прошлу годину, ми смо трошили нешто мало преко две тоне угља дневно. Чак је то излазило и на две и по тоне угља. Ако држите грејање на минимуму, ви не трошите више од 400-500 килограма дневно", каже директор Основне школе "Емилија Остојић" у Пожеги Александар Весовић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи