Швеђани оживљавају ивањички Хотел "Парк"

Након стечаја, Хотел "Парк" у Ивањици био је затворен осам месеци. Радници су остали без посла, а објекат у потпуном мраку. У августу светла су се поново упалила, хотел је оживео, а међу гостима је највише Швеђана.

На пословни поход ка Србији, наговорио их је пријатељ Цветко. Његова идеја о куповини хотела у Ивањици убрзо се реализовала.

"То би могла бити добра инвестиција, па смо се нас четворица одлучили за овај пројекат. Овде смо открили интересантно пословно окружење, идеално за повезивање Шведске и Србије", рекао је власник хотела Ларс-Роберт Реиндл.

Андерс Лагервист, власник хотела "Парк", каже да има добре пословне контакте у Шведској, које ће искористити за повезивање са привредницима ове регије, јер су видели велике могућности. Заволели су, каже, и људе, који су срдачни и насмејани.

Иако се до сада нису бавили хотелијерством, у тај посао уложиће своје знање из грађевинарства и енергетске ефикасности.

"Рекли су ми да се овде на 11-12 метара испод земље налазе подземне воде, које ћемо искористити за топлотну енергију и смањити потрошњу струје", каже Босе Бјорклунд, власник хотела.

Србија је богата природним ресурсима, али гостима највише прија храна.

"Толико је добро, да не можете да престанете да једете, морате да пробате и палачинку, иако сте пре три минута јели колач. За Србију сам раније знао по рату, али сам се овде одушевио људима, тако да ћу сигурно доћи са својим пословним пријатељима", каже гост из Шведске Хеимир Снорасон.

Андреа Лагерлунд, гошћа из Шведске истакла је да јој се свиђа природа, планина, ваздух и да ће зато доћи поново.

"У Шведској смо мало затворени, не поздрављамо се на улици како се то овде ради, што је лепо и зато ћу следећи пут повести пријатеље", каже туриста Тобиас Лидман.

Светла хотела поново обасјавају тај део града. Сваке недеље све је више шведских туриста, који попут амбасадора шире позитивну причу о Србији, као земљи добре хране и пословних могућности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи