Читај ми!

Покренут дисциплински поступак против комуналног полицајца

Против припадника Комуналне полиције, који је одговоран за инцидент са новинарима "Крика", биће поднет захтев за покретање дисциплинског поступка уз предлог за суспензију, коју спроводи Градска управа Града Београда.

По налогу градоначелника Београда Синише Малог, начелник Комуналне полиције Никола Ристић испитао је случај у вези са инцидентом између припадника Комуналне полиције и новинара "Крика", преноси Танјуг.

Како се наводи у саопштењу, спроведена је одговарајућа процедура како би се на основу Закона и Одлуке о Комуналној полицији утврдило да ли је било прекорачења овлашћења.

Градоначелник Београда Синиша Мали извинио се јуче новинарима "Крика" због инцидента с комуналном полицијом, али је од њих затражио извињење због "прљаве кампање" коју неколико дана воде против њега.

"Оштро осуђујем сваки напад на медије и слободу говора. Ја обезбеђење немам, никад га нисам имао, али исто тако није било потребе да ми новинари 'Крика' прилазе с леђа и прекидају састанак са извођачем радова 'Београда на води' кад је за то било предвиђено и време и место", рекао је Мали.

Независно удружење новинара Србије (НУНС) затражило је смену начелника Комуналне полиције Београда Николе Ристића због угрожавања загарантованих права и слобода новинара и медија и кршења Закона о комуналној полицији.

Особе у цивилу пресреле су јуче на шеталишту код кафића "Саванова" новинаре Крика када су прилазили градоначелнику Београда Синиши Малом и узели им фото-апарат и мобилни телефон и обрисали снимке које је новинар направио.

"Ово је други пут да припадници Комуналне полиције насрћу на новинаре", наводи се у саопштењу НУНС-а.

НУНС је навео да према Закону о комуналној полицији, полиција мора да носи униформу, може да примењује средства принуде само ако је нужно и може да одузме предмет који је прибављен, употребљен или настао кршењем прописа из делокруга комуналне полиције и да тај предмет предају надлежном органу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару