Читај ми!

Јапан поклонио комбиновано возило Свилајнцу

Амбасадор Јапана Ђуићи Такахара поклонио је комбиновано возило Комуналном јавном предузећу "Морава" Свилајнац као помоћ у опоравку након прошлогодишњих поплава.

Вредност донираног возила је 70.490 евра и уручено је као подршка унапређењу заштите животне средине кроз пројекте за основне потребе становништва, саопштила је општина Свилајнац, преноси Танјуг.

Овај пројекат намењен је брзом опораваку после поплава за општину Свилајнац која је блиско повезана са Јапаном, јер јапански "Панасоник" послује у Свилајнцу од 2010. године и запошљава скоро 350 радника, изјавио је амбасадор Такахара и додао да се радује што је Влада Јапана у прилици да помогне.

Рекао је да се нада да ће овим пројектом и радом фабрике "Панасоник" пријатељски односи између Јапана и Свилајнца бити још снажнији.

Председник општине Предраг Милановић рекао је да ово није једина јапанска донација Свилајнцу.

"Прошле године смо добили и опрему за Дом здравља, рендген и ултразвук, као допринос побољшању здравствене заштите. Чуваћемо наше традиционално добре односе и у будућности. Нарочито је томе допринела јапанска компанија 'Панасоник', која је и највећи извозник Свилајнца", рекао је Милановић.

Рекао је да је захваљујући "Панасонику", привреда Свилајнца за првих осам месеци ове године остварила суфицит спољотрговинске размене у износу од 29,4 милиона долара.

Осим "Панасоника" највећи извозници су и италијанска компанија "Конти 3", "Еврометал" и а. д. Воћар" Свилајнац, рекао је Милановић и додао да се извоз у односу на 2007. годину удесетостручио.

Из Комуналног јавног предузећа "Морава" Свилајнац навели су да им донација комбинованог возила много значи, посебно због тога што је предузеће преузело један од највећих терета у санацији штете након поплава.

Од 1999. године до данас укупна вредност јапанске помоћи Србији је преко 460 милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару