Читај ми!

Стефановић: Радује поверење грађана у полицију

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је у Врбасу да посебно радује поверење које грађани имају у полицију, нагласивши да је она својим радом то и заслужила.

Присуствујући примопредаји два возила која је Општина Врбас дала на коришћење Полицијској станици, Стефановић је истакао да се бележи смањење тренда општег криминалитета не само у врбаској општини, него на територији читаве Полицијске управе Нови Сад, преноси Танјуг.

"То је резултат, пре свега, доброг рада полиције али и конкретних мера које се примењују у њеном раду и које желимо да примењујемо и да их појачамо, и у свим другим полицијским управама", рекао је Стефановић.

Изразио је задовољство тиме што је на територији општине Врбас смањен број кривичних дела, па и оних најтежих попут убистава и покушаја убистава, као и због тога што је смањен број крађа и разбојничких крађа које, како је рекао, понекад и највише узнемиравају грађане.

"Бити полицајац не значи само 'носити значку и седети у кафићу, него тај посао мора озбиљно и одговорно да се ради, да то грађани виде и тек тако се заслужује поверење'", нагласио је Стефановић.

Додао је да полицајцима у нашем друштву треба да се пружа поверење јер они "раде можда најтежи и најодговорнији посао".

Министар је захвалио локалној самоуправи за возила која су обезбедили за ефикаснији рад Полицијске станице, напомињући да је то велика помоћ за полицију, која "нема превише сопствених средстава" за ту намену.

Кључеве нових возила уручио је народни посланих из врбаске општине и потпредседник Скупштине Србије Игор Бечић.

"Нови закон омогућиће каријерно напредовање"

Стефановић је на трибини „"Безбедност грађана" у Врбасу изјавио да ће нови Закон о полицији допринети да српска полиција буде ефикаснија и да грађани добију полицију која ће бити професионалнија, искуснија и способнија и која ће свој посао обављати у најбољем интересу грађана.

Један од кључних циљева МУП-а је реформа полиције, која ће кроз нови закон, који је послат на мишљење Европској комисији, увести принцип каријерног напредовања, рекао је Стефановић, саопштено је из МУП-а.

"Чуо сам критике да овим законом министар себи даје већа овлашћења, а управо предложеним решењима министру полиције одузета су бројна овлашћења, између осталог и могућност ванредног унапређења полицијских службеника", указао је Стефановић.

Нагласио је да ће се законом ојачати и Сектор унутрашње контроле, који ће по новом закону имати овлашћење да контролише, не само полицијске службенике, већ и све запослене у Министарству - оне који се баве јавним набавкама, али и свим другим пословима у делокругу МУП- а.

Указавши да у полицији има корумпираних полицајаца, Стефановић је наласио да Министарство подноси кривичне пријаве против полицајаца који су се огрешили о закон и да са том појавом у својим редовима жели да се обрачуна.

Говорећи о ситуацији у региону, терористичким нападима у Куманову и Зворнику, нередима у Црној Гори, Стефановић је нагласио да српска полиција неће дозволити да се те кризе пренесу на нашу територију.

Потпредседник Народне скупштине Републике Србије Игор Бечић истакао је да су институције државе отврене за све грађане и да се грађани у општини Врбас осећају сигурно.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару