Читај ми!

Удовички: Решићу проблем плата функционера

Министарка државе управе и локалне самоуправе Кори Удовички изјавила је да је за њу изазов да се регулишу плате функционера. Министарка је најавила формирање радне групе о децентрализацији и деконцентрацији одлучивања.

Удовички је на састанку с начелницима управних округа Србију казала да се у Нацрту закона о платама у јавном сектору не помињу примања функционера, али да тај проблем третира као изазов који ће преузети на себе и решити га, преноси Бета.

"Један од најзначајнијих разлога због кога смо одустали од јединственог закона о платама јесу неуређени системи наслеђени од раније", истакла је Удовички, саопштило је Министарство државне управе и локалне самоуправе.

То министарство је припремило Нацрт закона о платама у јавном сектору којим је предвиђено ограничење зарада на највише 155.000 динара, али су од тог правила изузета јавна предузећа и постављена лица.Удовички је на данашњем састанку рекла да се не сме само размишљати о уштедама, већ и о подизању капацитета у управним окрузима.

Министарка је најавила формирање радне групе о децентрализацији и деконцентрацији одлучивања, наводи Танјуг.

"Јако нам је битно да чујемо вас и ваша искуства, која су нам драгоцена. Посебно нам је то значајно у контексту Закона о инспекцијском надзору чија је примена већ почела да даје значајне резултате. Само кроз договоре и активну сарадњу можемо побољшати ефикасност инспекцијских служби и добре резултате учинити још бољим", истакла је Удовички.

Министарка је на скупу указала на значај ангажовања, утицаја и улоге управних округа током мигрантске кризе и у реализацији пројеката прекограничне сарадње, саопштило је Министарство државне управе и локалне самоуправе.

Уз констатацију да је неопходно решавање административних проблема и у самим окрузима, Удовички је закључила да се не сме само размишљати о уштедама, већ и подизању капацитета у управним окрузима.

У уводном делу састанка представници Светске банке су одржали презентацију "Функционална анализа стручних служби управних округа", којом је посебна пажња посвећена преклапањима и вишковима у структури запослених при управним окрузима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару