Читај ми!

"МУП успешно одговорио безбедносним изазовима"

Министар полиције Небојша Стефановић истиче да је безбедносна ситауција у Србији стабилна, да је МУП у претходном периоду успешно одговорио свим безбедоносним изазовима.

Небојша Стефановић наводи да је Србија у последњих годину дана била суочена са много изазова, почев од оних који су се дешавали после терористичких акција у Куманову и других, па и оних условљених кретањем миграната кроз Србију, јавља Танјуг.

Према његовим речима, полиција је свим проблемима приступала одговорно и озбиљно, не подижући било какву панику већ делујући на терену и захваљујући њеном снажном деловању, ниједан безбедносни проблем из окружења се није пренео на нашу земљу.

Стефановић напомиње да грађани Србије нису осетили ни једну последицу од тога што се дешавало у Македонији, БиХ и другим државама.

"Трудићемо се да снажним превентивним и обавештајним деловањем у нашој земљи спречимо било какву ескалацију могућих сукоба и у сарадњи са свим безбедносним структурама спречићемо појављивање или угрожавање безбедности наших грађана", наглашава Стефановић.

Министар истиче да је задовољан радом Полицијске управе у Нишу, да је смањен криминалитет у том граду, али да је Ниш велики и значајан град за Србију и да зато безбедност мора да буде још боља.

"Наш циљ је да у МУП-у највећи број запослених буду полицајци, а да мање буде администрације како би смо и на тај начин подигли укупну безбедност у Србији", указује Стефановић.

Ниш донирао камере МУП-у

Градоначелник Ниша Зоран Перишић и начелник Полицијске управе у том граду Срђан Грекуловић потписали су уговор о донацији којом је град поклонио полицији систем од 12 камера у циљу безбеднијег саобраћаја.

Потписивању уговора присуствовали су министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и директор полиције Милорад Вељовић.

Такође, нишким улицама одржан је и дефиле припадника МУП-а.

У Нишкој тврђави грађани су могли да се упознају са радом полиције, да разгледају опрему, возила и наоружање које полицајци користе у раду.

У Нишу су представљени пројекти "Стоп - сви на спорт" и "Бесбедоносна култура младих", а Перишић је рекао да је Ниш усвојио Стратегију о безбедности младих која је саставни део Стратегије безбедности града.

Систем видео-надзора од 12 камера постављен је на једној од најпрометнијих раскрсница у граду, на Црвеном певцу, а тај пројекат је вредан 6,2 милиона динара и финасиран је из средства која су прикупљена од изречених прекршаја у саобраћају која делом припадају граду.

Стефановић је рекао да је дефиле припадника МУП-а активност која треба да приближи полицију и локалну заједницу и да тиме МУП показује да је увек уз свој народ.

"Полиција је та која обезбеђује ефикасну борбу против корупције и криминала и та која је ослонац грађанима, која брзо и ефикасно делује", навео је Стефановић и додао да му је посебно драго што је манифестација одржана на Дан ослобођења Ниша у Другом светском рату.

Срђан Грекуловић је рекао да у Нишу нема организованих криминалних група малолетника нити њиховог удруживања са пунолетним лицима ради вршења кривичних дела.

"За девет месеци ове године није било најтежих кривичних дела од стране малолетника нити су они били жртве таквих дела", напоменуо је Грекуловић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару