Читај ми!

Маја Гојковић отворила седницу ученичког парламента

Председница Народне скупштине Маја Гојковић отворила је седницу представника ученичких парламената у Дому Народне скупштине и истакла да је важно шта деца мисле да српско друштво треба да учини за породице и за њих, да би остварили једно од најважнијих права, а то је да буду срећна деца у срећним породицама.

Maja Гојковић, која је и председник Одбора за права детета, рекла је да су деца суочена са многобројним проблемима и изазовима који су се створили у 21. веку пред њиховим родитељима и породицама, те да се искрено нада да ће се препознати сви ти проблеми на време, преноси Танјуг.

 

"Помоћи ћемо вам да будете прави и добри људи који ће једног дана водити ову државу, желим вам сву срећу на данашњем заседању и надам се да ћу вас видети и у посланичким клупама пре него што одем у пензију и да ће се чути ваш глас као нових генерација у Србији и да ћете изградити Србију, као добру, радну и озбиљну земљу", рекла је Гојковићева.

Она је деци, која учествују на седници представника ученичких парламената у оквиру Дечје недеље објаснила начин и поступак и процедуре доношења закона, као и како функционише парламент.

Извршна директорка "Пријатеља деце Србије" Ива Ераковић рекла је да деца живе у захтевном времену, као и да је ово 81. дечја недеља, коју њена организација све време вод, као и да су истрајали у томе да се положај деце стално креће и побољшава.

Тема овогодишње Дечје недеље је подршка породици, а мото гласи "Подршка породици – најбоља подршка деци".

На седници ученичког парламента учествовало је 50 деце из 20 општина у Србији

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи