Читај ми!

Мали: Очекујем да директор "Инфостана" поднесе оставку

Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је да је одлука "Инфостана" да на уплатницама дода ставку осигурања домаћинства била катастрофална и да очекује да директор тог предузећа до краја дана поднесе оставку.

"Ја сам већ рекао да ће неко сносити одговорност и очекујем да он поднесе оставку, јер је учинио нешто без знања Скупштине града, Управног одбора предузећа, а на штету грађана Београда", рекао је Мали новинарима у Пионирском граду, пренео је Танјуг.

Рекао је да је ово први пут за време његовог мандата да тражи нечију оставку и да би волео да буде и последњи.

"Сматрам да сви морамо да радимо као тим у интересу грађана и овако нешто не сме да се дешава", рекао је градоначелник, додајући да ће и убудуће у сличним ситуацијама поступити на исти начин.

На уплатницима за "Инфостан" које су достављене грађанима је и ставка од 200 динара за осигурање домаћинстава, која је необавезујућа за кориснике услуга тог предузећа.

Заштитник грађана Београда Катарина Жежељ најавила је да ће спровести контролу рада "Инфостана" у вези са неоснованим фактурисањем ставке осигурања на септембарским рачунима, и најкасније за 24 сата дати препоруке из своје надлежности.

Организације потрошача осуђују поступак "Инфостана"

Национална организација потрошача Србије (НОПС) и Центар потрошача Србије (ЦЕПС) најоштрије су осудиле и позвале надлежне органе да хитно реагују поводом, како наводе, скандалозног покушаја "Инфостана" да грађанима Београда путем рачуна "наметне" некомуналну услугу осигурања без њихове воље и сагласности.

У саопштењу те две институције, које обухватају 28 организација потрошача из целе Србије, наводи се да такву праксу Закон о заштити потрошача третира као непоштено, односно обмањујуће пословање.

Они истичу и да је овим чином грубо прекршено више законских одредби, односно чланова који се односе на дужност обавештавања пре закључења уговора (члан 13) и радње пропуштања којим се обмањују потрошачи (члан 20), којима су грађанима-потрошачима ускраћена битна обавештења која омогућавају разумно одлучивање у погледу куповине ове услуге.

Осигурање имовине и лица није делатност од општег, а ни локалног интереса јер га ниједан важећи пропис Републике Србије ни јединице локалне самоуправе не препознаје као такво, наводи се у саопштењу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи