Читај ми!

Пола века емисије "Дозволите"

Радио-телевизија Србије и емисија о војсци "Дозволите" обележили су 50 година емитовања емисије. Тим поводом приређена је свечаност у Галерији РТС-а.

Свечаности су присуствовали министар одбране Братислав Гашић, генерални директор РТС-а Драган Бујошевић, као и представници војних јединица и установа.

Том приликом потписан је уговор о наставку сарадње између Радио-телевизије Србије и Министарства одбране и Војске Србије.

Уговор је у име РТС-а потписао одговорни уредник редакције Актуелности Драган Стојановић, а у име Министарства одбране потпуковник Мате Вујновић, директор Војнофилмског центра "Застава филм".

РТС и екипа емисије "Дозволите..." доделили су признања заслужним институцијама и компанијама одбрамбене индустрије за успешnу сарадњу.

Признања су добили Министарство одбране, Војска Србије, Копнена војска, Ратно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана, Команда за обуку и Војнофилмски центар "Застава филм".

Од компанија из сфере одбрамбене индустрије признања су добили "Застава оружје" у Крагујевца, систем интегратор наменске индустрије "Југоимпорт СДПР", "Производња Миле Драгић" у Зрењанину и "Први партизан" у Ужицу.

На свечаности је приказан кратки видео-колаж о историји војске на малим екранима.

Емисија о војсци "Дозволите..." први пут је емитована под именом "Од јутра до повечерја" 1. октобра 1965. године. Средином седамдесетих, емисија је променила име у "Дозволите да се обратимо...".

До распада СФРЈ, емитовала се у просеку једном месесечно, а затим од почетка деведесетих сваке недеље, тако да је до сада, без прекида, емитовано укупно 1.434 епизода емисије, укупно готово 2.000 сати програма. Деведесетих је име емисије промењено у "Дозволите...".

Термин емитовања је недеља од 13 часова на Другом програму РТС-а. "Дозволите..." заједнички реализују редакција Актуелности Информативног програма РТС-а и Војнофилмски центар "Застава филм" Министарства одбране. Емисија се може погледати и на друштвеним мрежама. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи