ПСС: Обавеза полиције је да разговара са организаторима скупова

Полицијски синдикат Србије (ПСС) саопштио је поводом разговора полицијских службеника са запосленима у Демократској странци уочи одржавања протеста због пројекта "Београд на води", да су такви разговори пракса стара деценијама и да се обавезно воде сваки пут са странкама или организацијама које организују јавне скупове.

"ПСС је дужан је да разјасни чињенице око доласка полицијске патроле у седиште Демократске странке 27. септембра 2015. године, пошто очигледно још увек нико не жели да каже истину. Тог дана око 12.25 патрола Полицијске станице Стари град је обавила службени разговор с представницима Демократске странке, као подносиоцима пријаве за одржавање јавног скупа заказаног за тај дан", наводи ПСС, преноси Бета.

Додаје се да је разговор обављен са особом која је потписана као подносилац пријаве у циљу сазнања да ли ће се грађани окупљати и испред зграде ДС, одакле би евентуално организовано отишли на друго место, али и да би утврдили да ли је неопходо пружања помоћи са аспекта безбедности и евентуалном ангажовању саобраћајне полиције.

"Овакви разговори се обавезно воде сваки пут са странкама или организацијама које организују јавне скупове и нису никаква новост, већ пракса стара деценијама. Никаквог претресања, саслушања нити одузимања документације у просторијама ДС није било", наводи се у саопштењу.

Председник ПСС Вељко Мијаиловић у саопштењу је апеловао на политичаре да не политизују и злоупотрељавају полицију.

"Стога молимо политичаре и из власти и из опозиције да уместо неиспуњених прича о деполитизацији полиције то стварно и ураде тиме што ће за почетак престати да злоупотребљавају полицију којој би ако треба уништили и кредибилитет зарад дневне популарности", навео је Вељко Мијаиловић.

У недељу, 27. септембра, после протеста због постављања камена темељца за пројекат "Београд на води", ДС је саопштила да су полицијски службеници били у њиховим страначким просторијама, што су у полицији одмах негирали.

Након што је ДС објавила снимке на којима се виде припадници полиције како улазе у њихову зграду, начелник београдске полиције Веселин Милић је позвао ту странку да саопшти садржај разговора, "како би јавност видела да то није страшан злочин" и додао да је он одговоран што није знао да су полицајци који су били на терену ушли у просторије странке.

Портпаролка ДС-а Алексадра Јерков рекла је раније данас за агенцију Бета да та странка нема намеру да објави садржај разговора и да би Милић требало да поднесе оставку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару