Читај ми!

Вербић: Недостаје нам студентских домова

Уочи почетка нове студентске године у Дому "Карабурма" почела je расподела соба за најбоље рангиране бруцоше, уз поруку министра просвете Срђана Вербића да држава треба да обезбеди већи број места у домовима.

Расподела је почела доделом кључева девојкама, а пет најбоље рангираних студенткиња добило је кључеве домских соба од министра просвете Срђана Вербића, преноси Танјуг

Министар каже да у Србији недостаје студентских капацитета, с обзиром на то да сваке године много студената остане без собе.

"Не желимо тако велику конкуренцију, јер сви они који студирају треба да имају лаган почетак, да се посвете учењу, а остало је на држави", истиче Вербић.

Бруцошима саветује да се радом потруде да задрже дом до краја студирања.

Министар додаје да за сада нема проширења у Београду, а да ће их бити у Чачку и Ужицу.

Ове године за дом је конкурисало највише кандидата, њих 2.346, а примљено је нешто више од 1.000 академаца.

Сви примљени били су одлични ђаци, рекао је на свечаности директор установе Студентски центар Београда Милован Петровић.

Наводи да се у београдским студентским домовима дневно спрема око 25.000 оброка и да у њима борави 12.000 студената.

Петровић каже да су београдски домови опремљени читаоницама, бесплатним интернетом, спортским теренима и наводи да је безбедност станара на високом нивоу.

Смештај у београдским домовима кошта од 1.200 до 1.500 динара, а исхрана је око 5.100 динара месечно.

Међу најбоље рангираним студенткињама које су добиле кључеве су Нина Максимовић, која долази из Ваљева, а уписала је медицину, Анђела Брашић из Врњачке Вање, која ће студирати фармацију и Крагујевчанка Емилија Ракић.

Расподела соба за младиће почиње сутра.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару