Читај ми!

Синдикат: Вишегодишње одлагање суђења за покушај убиства полицајца

Полицијски синдикат Србије апеловао на Виши суд у Јагодини, али и надлежне у правосуђу да спрече опструкцију суђења за покушај убиства и напад на двојицу полицајаца у месту Мијатовац код Јагодине, за које већ две и по године није одржан ниједан претрес.

Синдикат наводи да је за две и по године било заказано десет рочишта за напад на полицајце Сретка Булатовића и Душана Антића, али да ниједно до сада није одржано, већ су сва одложена из различитих разлога, преноси Бета.

"Сталним одлагањем претреса и кажњавањем пожртвованих полицајаца, какву поруку шаљу судије и полицијски руководиоци из Полицијске управе Јагодина полицајцима. Да ли је то порука да окрену главу и не чувају грађане од насилника, што се да закључити из понашања надлежних који су им се одужили на овакав начин", питају из синдиката.

Сретко Булатовић и Душан Антић нападнути су и избодени ножем испред једног локала у Мијатовцу, покушавајући да спрече младића који је витлао боксер-ножем да повреди госте.

Против нападача Немање Урошевића, у том тренутку малолетника, поднета је кривична пријава за тешко убиство у покушају над више особа.

Поред Урошевића у нападу је учестовао и његов рођени брат Стефан Урошевић, против кога је поднета кривична пријава за напад на службено лице.

И овај процес се до сада сваки пут одлагао у суду у Ћуприји, а суђење после две и по године од напада још није почело.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи