Читај ми!

Стижу ММР вакцине

У овом тренутку нема опасности од епидемије малих богиња у Србији, а до краја недеље по домовима здравља биће дистрибуирано 500 ампула ММР вакцина. Следеће недеље стиже још 33.000 доза.

У Институту за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут" и Министарству здравља РТС-у је потврђено да ће до наредног уторка, 29. септембра, произвођач Србији испоручити уговорених и плаћених 33.000 доза вакцине која штити од морбила, рубеола и заушака.

Директор Института за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут" др Драган Илић рекао је у Дневнику РТС-а да спорадична несташица вакцина и евентуално краткотрајно одлагање вакцинације, неће утицати на предвиђену динамику и обухват вакцинисане деце.

Др Илић подсећа да бебе прву дозу вакцине могу да приме од 12. до 15. месеца по рођењу, најкасније до друге године.

Свих осталих вакцина има довољно, каже др Илић и додаје да је "благи застој" настао у набавци оралних вакцина против дечје парализа јер се нико није јавио на тендер. Међутим, и тих вакцина за сада има довољно у домовима здравља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи