Читај ми!

Повеља “Пријатељ Грачанице” уручена Новом Саду

На свечаној академији која је одржана у Дому културе у Грачаници поводом Дана те општине, Граду Новом Саду, односно, градоначелнику Милошу Вучевићу, уручена је повеља “Пријатељ Грачанице”.

Свечаном академијом су завршене и седмодневне свечаности поводом 21. септембра - Мале Госпојине, која је од данас званично слава Грачанице и Дан те општине, преноси Танјуг.

На академији се присутнима први обратио владика рашко-призренски Теодосије, који је рекао да је приоритет српског народа останак на просторима Косова и Метохије и очување светиња.

Председник Општине Грачаница Владета Костић рекао је да Грачаница од мале косовске касабе израста у градић који у последње време посећује све више туриста.

"Многе културне институције које су некада биле у Општини сада су поново заживеле у Грачаници и то даје значајан допринос урбаном развоју Општине", рекао је Костић.

Наглашава да је изузетно битно што најмлађе генерације схватају значај очувања српске кутуре без које би смо нестали и што све више младих људи ради на очувању и популаризацији српског културног блага.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да му је изузетна част што има прилику да у име Новог Сада прими повељу "Пријатељ Грацанице".

"Долазећи у Грачаницу и на КиМ, заједно са својим сарадницима, све више сам схватао значај Косова за српски народ, али смо и сви заједно учили од српског народа који живи у јужној српској покрајини", рекао је Вучевић.

Иситче да се Грачаница налази у централном делу КиМ, али пре свега "у централном делу наших срца" и најавио да ће сарадња Грачанице и Новог Сада у будућности бити још више продубљена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи