Читај ми!

Од 977 контролисаних радника 174 радили "на црно"

Инспекторат за рад је на градилиштима и угоститељским објектима, објектима брзе хране и у пекарама у Београду и на градилиштима Коридора 10 и 11 извршио појачане надзоре у области радних односа и безбедности и здравља на раду и том приликом утврдио да је 174 лица радило "на црно".

Од укупно 977 затечених особа на раду утврђено је да са 174 њих послодавци нису закључили уговоре о раду и нису их пријавили на обавезно социјално осигурање, преноси Танјуг.

Инспекција је укупно контролисала 273 послодаваца, а највећи број радника "на црно" је затечен код три послодавца на градилиштима у Београду, и то код једног 14, код другог 11 и код трећег послодавца седам радника "на црно", саопштено је из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Инспекција рада је донела 67 решења којима је, поред осталог, наложено послодавцима да заснују радни однос са радницима "на црно".

Због прекршаја у области радних односа, инспектори рада су поднели 47 захтева за покретање прекршајног поступка, док су у области безбедности и здравља на раду донели 14 захтева за покретање прекршајног поступка против правног и одговорног лица у правном лицу, односно против предузетника.

Због утврђених прекршаја за које је предвиђена новчана казна у фиксном износу, издато је 22 прекршајна налога, а донето је и 45 решења са налозима за отклањање утврђених недостатака у области безбедности и здравља на раду и девет решења о забрани рада на радном месту због неоспособљености запослених за безбедан и здрав рад и због непримењивања мера за безбедност и здравље на раду.

Такође, извршен је и инспекцијски надзор на једној локацији са два радно ангажована лица, на којој се обавља нерегистрована делатност.

Инспекторат за рад ће и убудуће предузимати мере у оквиру надлежности, како према регистрованим, тако и према нерегистрованим привредним субјектима, најављују из тог министарства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи