Читај ми!

УНХЦР: Затварање граница ствара уско грло у Србији

Комесаријат Уједињених нација за избеглице (УНХЦР) упозорио је на опасност од повећања броја миграната и избеглица у Србији пошто су суседне земље затвориле границе.

Портпарол УНХЦР-а Адријан Едвардс рекао је да "криза расте и да се гура из једне земље у другу", док око 4.000 миграната и избеглица и даље сваки дан улази у Грчку и креће ка северу, преноси Бета.

Едвардс је рекао да строже контроле граница, прво у Мађарској а потом и Хрватској, прете да направе уско грло у Србији, "која није земља с јаким системом за азил".

"Проблем се неће решити затварањем граница", рекао је Едвардс.

УНХЦР је саопштио да је више од 442.000 људи прешло Средоземно море ове године и да је 2.921 особа умрла у покушају да се тако домогне Европе. Међународна организација за миграције наводи да је Средоземље прешло 473.887 особа, а да је умрло 2.812.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи