Читај ми!

Протест ОВПБМ у Прешеву

Удружење бораца такозване Ослободилачке војске Прешева, Бујановца и Медвеђе протестовало је испред зграде општине у Прешеву. Међу окупљенима највише је било деце, ученика основних и средњих школа.

Стотинак пристуних узвикивало је "вратите нам споменик" и антивладине пароле, а носили су и албанске заставе, јавља дописник РТС-а.

Један од организатора протеста Муник Реџепи каже да су незадовољни радом локалне самоуправе и да им смета захвалница коју је председник општине Рагми Мустафа дао премијеру Вучићу половином јула.

Додаје да Албанци имају све мање надлежности, тврдећи да "једино раде у мултиетничкој полицији".

Реџепи каже да их је саботирао председник општине Рагми Мустафа, односно да није дозвољавао запосленима да изађу.

Организатори протеста захтевају да Прешево поново добије Основни суд, да ђаци у основним и средњим школама добију књиге на албанском и да Влада Србије више економски улаже у три општине на југу Србије.

На протесту није било представника политичких странака.

У односу на раније протесте организоване у Прешеву, сада је било најмање окупљених.

Председник општине Рагми Мустафа, који је 15. јула уручио захвалницу премијеру Вучићу као првом премијеру који је посетио Прешево, није желео да коментарише данашње окупљање. Он је само кратко рекао да протестом неко жели да посвађа Албанце на југу Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи