Читај ми!

ВСС у ужем избору за награду Савета Европе и ЕК

Високи савет судства ушао у ужи избор за награду "Кристална призма правосуђа" коју ће крајем октобра добитнику доделити Савет Европе и Европска комисија за ефикасно прафосуђе.

Високи савет судства се у јуну пријавио за учешће у конкуренцији за ову престижну награду са програмом "Упутство за дефинисање модела типског суда за Основни и Виши суд Републике Србије".

Тај Програм је, како наводи ВСС на свом сајту, израђен у блиској сарадњи са Владом Краљевине Норвешке и поставља стандарде за судску зграду и организацију суда која је оптимална за правосуђе Србије, пројектовање и спровођење радова у постојећим судским зградама у Србији, као и за пословне процесе у судовима у Србији, преноси Танјуг.

Са својим програмом ВСС је ушао у ужи избор за награду "Кристална призма правосуђа", а два представника Савета ће присуствовати церемонији доделе награда крајем октобра 2015. године.

Награду "Кристална призма правосуђа" додељује Савет Европе и Европска комисија за ефикасно прафосуде, у циљу препознавања и промоције иновативног вођења судских поступака, организације рада судова и функционисања судског система уопште, наводи се у информацији ВСС.

Високи савет судства је највиши судски орган у Србији, а његови чланови су судије, по један представник извршне и законодавне власти, адвокатуре и професор правног факултета.

Он се стара о судском буџету, именовању и разрешењу судија, као и фукнционисању судства уопште.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи