Симпозијум гинеколога у Београду

Најважнији задатак државе је да измени забрињавајућу демографску слику Србије и да се више рађа него што умире, поручио је председник Србије Томислав Николић на симпозијуму гинеколога.

Томислав Николић је, отварајући Сипмозијум Удружења гинеколога и опстетричара Србије, Црне Горе и Репбулике Српске, рекао да је значај гинекологије, не само у разумевању улоге медицине, већ као сталне бриге државе и друштва да примењује ново и савремено како би се тај задатак испунио, преноси Танјуг.

Свака амбуланта, болница, породилиште, истакао је Николић, јесу места у којима се најпре препознаје колико држава брине - од амбијента, преко учења медицинског особља, до научних скупова попут данашјнег.

"Гинекологија је знање о жени, ако ико сме да се усуди да каже да га поседује. Гинекологија се бави женом којој би требало омогућити да буде здрава да би могла да одраста, ствара и рађа", рекао је председник.

Истичући да за научнике не постоје границе, Николић је рекао да календар научних скупова у нашој земљи све испуњенији из године у годину, што је признање међународне академске заједнице доприносу који српски научници пружају свету.

Теме којима је Симпозијум посвећен, и стручњаци који су се окупили, према речима председника, указују да ће и овом приликом из Београда ка свету бити упућен још један значајан допринос медицинској науци и пракси.

Министар здравља Златибор Лончар, обраћајући се учесницима Симпозијума, рекао је да међународна, а посебно регионална сарадња, игра значајну улогу у остваривању циљева Удружења.

"Унапређење гинеколошке струке превазилази све друге по значају, јер су заштита здравља жене, мајке и детета глобални миленијумски циљеви", рекао је Лончар.

Отварању симпозијума, који се одржава у Хотелу Метропол Палас, присуствовали су супруга председника Драгица Николић, председник САНУ Влада Костић, декан Медицинског факултета Небојша Лалић, а окупљене је поздравио и пожелео им срећан рад председник Удружења Александар Стефановић.

Тема дводневног симпозијума, који се одржава под покровитељством председника Николића и Министарства здравља, су новине и савремени трендови из области гинекологије и акушерства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи