Читај ми!

Оптужбе на рачун директора ДЕС-а

Група радника фирме за запошљавање инвалида ДЕС оптужује директора да им за годину и по није исплатио ниједну зараду, нити дао исплатне листиће на основу којих би могли да наплате своја потраживања. Они редовно добијају 15.000 динара државне субвенције, каже директор, који тврди да не може да послује, јер је рачун фирме у сталној блокади.

Иван је оперисао тумор на мозгу, има епилепсију, а због нередовно уплаћиваног здравственог осигурања за лекове је издвајао 10.000 динара месечно.

"Са 15.000 не знам како може да се плати порез, струја, комуналије и плус да платим себи лекове а за храну да и не причам", каже бравар Иван Савић.

Његова мајка Зорица каже да је Иван принуђен да ради на капији, што није по закону.

"Шта ја треба да очекујем - да моје дете које добије епи напад и нема никог око себе јер је само на капији, да ми се само јави да су га затекли мртвог јер није имао ко да му укаже прву помоћ? Када се пита директор због чега, каже да нема ког другог да постави на капију", прича Зорица Савић.

Јелена има бебу од седам месеци а још није добила ни једну трудничку нити породиљску накнаду.

"Он не да ту прву суму новца коју је фирма требала да да. Не може даље нико то боловање да ми исплати кад нема на основу чега. Из месеца у месец ме лаже како је дао дознаке, како је све у реду, а прилива новца нема", каже Јелена Костић.

Због блокаде рачуна, директор тврди да месечно губи око 10 милиона динара. Радницима са инвалидитетом уплатио је 4.000 динара зараде за годину и по, од када је постављен. Не издаје обрачунске листиће јер нема рачуновођу.

"Знам да је то кривично дело, али ја нисам у могућности ништа да урадим ту. Не могу ја да деблокирам рачун, нисам ја мађионичар да бих нешто деблокирао и тако даље", наводи директор ДЕС-а.

Из Министарства привреде нисмо добили одговор на питање зашто не смене неуспешног менаџера, када они припремају предлоге аката о именовању и разрешењу директора у предузећима чији је оснивач Република Србија.

Остали смо и без одговора знају ли да радници ове године нису добили ни једну исплатну листу па не могу да наплате своја потраживања, што је кривично дело.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи