Читај ми!

РТС тражи да Мађарска казни полицајце који су напали новинаре

РТС оштро осуђује пребијање своје ТВ екипе, новинарке Јоване Ђуровић, сниматеља Владана Хаџи Мијаиловића и тонског сниматеља Мирослава Ђурашиновића од мађарске полиције на граничном прелазу Хоргош.

Радио-телевизија Србије тражи од мађарске владе да казни полицајце који су претукли нашу екипу.

Објективно извештавање са лица места једини је циљ наше куће од како је избегличка криза почела.

У саопштењу РТС-а наводи се и да се посебна снага Јавног медијског сервиса Србије показала протеклих дана извештајима, укључењима и уживо емитованим Дневником у 23 са граничних прелаза према Мађарској.

Верујемо да ће светска јавност реаговати на овако бруталан напад на оне који сликом и речју преносе истину.

Протест ћемо послати и нашем амбасадору у Будимпешти и о инциденту обавестити цео дипломатски кор у Београду, као и ЕБУ.

Чланови наше екипе срећом нису тешко повређени, али ситуација у којој су се нашли није била ни наивна ни пријатна, ударци пендрецима били су врло болни и са последицама.

Пожртвованост оних који се налазе иза камере ових дана на терену била је изузетна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи