Читај ми!

Из Италије 100.000 евра помоћи за мигранте

Италијанска кооперација при амбасади Италије послала је Црвеном крсту Србије ванредну финансијску помоћ у износу од 100.000 евра ради пружања неопходне помоћи мигрантима, саопштила је италијанска амбасада у Београду.

Како се наводи у саопштењу те амбасаде, Италија подржава Србију у пружању помоћи избеглицама са Блиског истока, који су у транзиту ка северној Европи, преноси Танјуг.

Допринос Италије омогућиће пружање медицинске помоћи, као и доставу лекова и хране најугроженијим слојевима избеглица смештених у више привремених прихватних центара у земљи, додаје се у саопштењу.

Амабасадор Италије у Београду Ђузепе Манцо оценио је да одговорност и солидарност коју Србија показује кроз асистенцију избеглицама у транзиту према северу Европе јесу одраз европских тековина као што би, како је истакао, и сваки одговор на те ванредне околности требало да буде у европском духу.

"Италија, са своје стране, свој допринос још једном даје одговорно и солидарно", закључио је Манцо.

Агенције за избеглице Уједињених нација саопштила је данас да је до сада Влади Србије упутила милион евра помоћи за избеглице.

"Од почетка јуна, избеглице добијају храну, воду, средства за личну хигијену које обезбеђује УНХЦР а дистрибуирају Црвени крст Србије и други партнери", наведено је у саопштењу.

Како је истакнуто, УНХЦР је финансирао набавку свих лекова и медицинског материјала који Дански савет за избеглице дистрибуира широм Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи