СПЦ: Пружајте помоћ новим бескућницима са Истока

Српска православна црква саосећа са страдалницима из Сирије, Ирака и других држава и позива државне власти и грађане да наставе да им пружају свесрдну помоћ, саопштила је данас СПЦ.

У саопштењу се наводи и да СПЦ саосећа "са овим новим бескућницима са Истока", и позива "народ да им отвори своје срце и душу", преноси Танјуг.

Како се подсећа, Свети Архијерејски Синод је, на јучерашњој седници примио с одобравањем извештај Добротворне фондације СПЦ "Човекољубље" о њеном помагању мигрантима у нашој земљи од првих дана кад су се појавили.

У сарадњи са Комесаријатом за избегла и расељена лица и са својим иностраним партнерима, "Човекољубље" дели помоћ у храни, хигијенским средствима, пакетима за бебе, контејнерима са туш-кабинама, са тоалетима.

"Као што је чинило "Човекољубље" и СПЦ прошлих деценија са стотинама хиљада домаћих избеглица и расељених лица, са истом љубављу и жртвом то чини СПЦ и са свим страдалницима из Сирије и Ирака, као и неких других држава са Блиског истока, Азије и Подсахарске Африке", наводи се у саопштењу.

За указивање и прикупљање помоћи прогнаницима, на путу од Прешева и Зајечара до северних граница Србије обраћати се свештеницима тих места, као и "Човекољубљу (+38111) 36 72 971, 30 65 445, или на beograd@covekoljublje.org.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи