Читај ми!

Мали: Издали смо дозволе за изградњу 300.000 квадрата

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да је од почетка године и ступања на снагу Закона о планирању и изградњи, Београд издао 382 грађевинске дозволе, односно, дозволе за изградњу 300.000 квадрата.

До краја године биће издате дозволе за изградњу још 100.000 квадратних метара, а то показује тренд да се издају дозволе за све већи број квадрата, преноси Танјуг.

"Цифре су огромне, за годину дана преокренули смо ситуацију и покренули кранове у Београду", рекао је Мали након обиласка радова на изградњи шопинг центра "Рајићева" у центру града.

Синиша Мали подсећа да ће крајем септембра бити постављен камен темељац за Београд на води, и додаје да се преговара са инвеститорима за стару зграду савезног СУП-а у улици Кнеза Милоша.

Обилазећи радове на изградњи будућег шопинг центра "Рајићева" у центру града, у чију изградњу израелски инвеститори улажу 80 милиона евра, Мали је поручио да то улагање показује да се поверење инвеститора у Београд вратило.

Будући шопинг центар "Рајићева", са хотелом и 500 нових паркинг места, гради се на углу улица Узун Миркова и Краља Петра. Протезаће се на 58.000 квадратних метара, а отварање се очекује половином 2017. године.

Након обиласка градилишта Мали је истакао да је та инвестиција тренутно највећа у Београду.

"Оно што је најважније, упослили смо домаћу грађевинску индустрију. Овде ради око 300 радника, а након отварања хотела и шопинг центра требало би да добијемо око 400 нових радних места", рекао је Мали.

Додаје да је изградња тржног центра скоро деценију стајала у фиоци, и захвалио се инвеститорима што су и после толико времена нашли интерес да граде у Београду.

Најављено је да ће се наредних месеци обилазити градилишта у Београду, да би се видело како теку радови и да ли је инвеститорима нешто потребно.

Директор компаније "Авитал", која је један од инвеститора пројекта, Миер Авитал истакао је да је још 2002. године, када је први пут дошао у Београд видео локацију у центру града и да од тада има сан да тај део града буде пун живота.

Успоставио је сарадњу са Аштрон групом, која је изразила жељу и препознала значај улагања у Србији.

"Прошли смо доста проблема, али нисмо престали да верујемо у пројекат", рекао је Авитал.

Пројекат ће, додао је, донети нова радна места и биће део развоја града и атракција српске престонице.

Захвалио се Влади Србије и граду Београду на помоћи и подршци и додао да ће сви заједно бити поносни на изграђени објекат.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару