Читај ми!

Пензионери на јесен припремају протест и петицију

Пензионери у Србији, незадовољни условима живота, организоваће на јесен низ активности, како би указали на свој тежак економски и социјални положај, најавили су представници Удружење Синдиката пензионера Србије и оценили да се причом о повећању пензија покушава манипулисати старим и болесним људима.

Када је реч о најави повећања плата и пензија, портпарол тог удружења Владимир Дедић је истакао да се пенизонерима на тај начин манипулише за потребе предстојећих избора у Србији и да то удружење то неће дозволити, преноси Танјуг.

Дедић је, на конференцији за штампу, нагласио да пензионери "не траже никакво повећање, већ само оно што им је противзаконито и противуставно одузето, смањењем пензија".

Дедић је истакао да у Србији нису задовољни просветари, медицински радници, полицајци, војници, као ни мали број запослених и доста незпослених, а остали су само пензионери којима покушавају да манипулишу, повећањем пензија, оценивши да је "реч о тешком спиновању".

Највљује да ће зато то удружење у четвртак, 27. августа организовати трибину у Дому синдиката под називом "Зауставимо економско и правно насиље", јер су пензионери одлучни да истрају у својим намерама да имају достојанствен живот и навео да се само око три одсто буџета пуни од новца добијеног смањењем пензија, а да је због тога њихова егзистенција угрожена.

Удружење Синдиката пензионера Србије ће, незадовољни својим положајем, у октобру организовати велики протест, најавио је председник Удружење Синдиката пензионера Србије Милорад Вујасиновић.

Он је такође рекао да ће то удружење од 1. септемба почети да, у оквиру петиције, сакупља пописе за измене или доношење новог закона о порезу на имовину, јер је порез од два одсто годишње по квадрату стана велико оптерећење за пензионере којима су пензије смањене.

Вујасиновић је указао да порез мора да се плати, али да је уставом загарантовано да мора да се уважи економска ситуација у којој се налази порески обвезник.

Порези у Србији, како је истакнуто, већи су 10 пута од пореза у Немачкој, а истовремено су пензије смањене, а струја и комуналије поскупели.

То, како су истакли представници пензионара, никада није било у историји Србије и Влада мора да нађе други начин да пуни буџет, а не узимајући од оних који су годинама по закону издвавајали за доприносе, а сада им се од тога незаконито узима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи