Читај ми!

Нема гужве у суботичком суду упркос великом броју миграната

Закључно с крајем јула, пред Прекршајним судом у Суботици је због илегалног преласка државне границе покренут поступак против 6.000 особа, најчешће из Сирије, Авганистана и Пакистана. Када је у питању реадмисија, свакодневно се враћа у просеку 15 до 20 особа из Мађарске.

Талас миграната који су преко Грчке и Македоније стигли у Србију за сада није узроковао повећање предмета у Прекршајном суду због илегалних прелазака државне границе са Мађарском.

Како је Танјугу изјавио председник овог суда у Суботици Љубо Симић, број особа у Прекршајном суду по том основу јесте повећан током јула и почетком августа, а у последњих неколико дана та бројка није повећана.

Закључно с крајем јула, пред овим судом је због илегалног преласка државне границе покренут поступак против 6.000 лица, најчешће из Сирије, Авганистана и Пакистана.

Већина њих који имају потврде и дозвољен боравак од 72 сата у Србији, али и они којима је тај рок истакао, а у којем се нису пријавили у надлежне центре за азил, а који не одустају од намере да пређу државу границу.

"Углавном су то мање новчане казне или опомене", рекао је Симић Танјугу, говорећи о казненој политици.

Што се реадмисије тиче, према његовим речима, свакодневно се враћа у просеку 15 до 20 особа из Мађарске.

Талас миграната са грчко-македонске границе, који је ушао у Србију, синоћ је стигао и у Суботицу. Са укупно 19 ванредних аутобуских полазака из Београда у Суботицу је синоћ стигло више од 1.100 миграната.

Већина њих након куповине карата наставила је одмах пут даље ка Кањижи, са укупно 29 ванредних полазака аутобуса.

Они који су остали у Суботици преноћили су у околини саме станице, или на циглани.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи