Читај ми!

Радио Шид продат за пола милиона евра

Радио Шид продат је кабловско-дистрибутивном систему "Коперникус" за 531.000 евра, по цени 76 пута већој од почетне, саопштила је Агенција за приватизацију.

Уговор о продаји биће потписан тек пошто буду добијена мишљења Управе за спречавање прања новца и Регулаторног тела за електронске медије, наводи се у саопштењу Агенције са седнице одржане 19. августа, у којем, међутим, нема информација о броју понуђача, а подсећа се да је почетна цена била 6.928 евра, преноси Бета.

У месецима пре продаје, у општини Шид и самом радију били су незадовољни проценом вредности Радио Шида, сматрајући да је овај медиј потцењен јер у свом саставу има кабловску телевизију са око 3.000 корисника који плаћају нешто више од 1.000 динара месечно, што доноси прилив од три милиона динара месечно, док је почетна цена изражена у динарима износила мање од 830.000 динара.

У управи Радио Шида тада су се, како је пренео новосадски Дневник, противили приватизацији у страху да ће се укинути програми на језицима националних мањина, што би значило и отказе за део запослених.

Према информацији са сајта Радио Шида, отварање понуда било је померено са 12. на 19. август "због недостатка код понуђача". 

У систему Коперникус су кабловски оператер и телевизија с три канала.

Према извештају Савета за борбу против корупције из фебруара 2015, Коперникус се доводи у везу са СНС-ом, од када је њен трећи програм током изборне кампање 2011-2012. године закупила ова станка преко фирме Сенс маркетинг.

Наводи се и да је функционерка СНС-а Татјана Видојевић била је главна и одговорна уредница трећег канала Коперникуса, а да на овој телевизији ауторску емисију има посланик и функционер СНС Владимир Ђукановић.

Радио Шид је регионални радио, који је програм пробно почео да емитује 1969. године, а од 1989. је регистрован као информативна организација.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи