Читај ми!

Без воде 2.500 житеља Сјенице

Услед великих суша 2.500 житеља на подручју Сјенице је без воде, а угрожен је и сточни фонд.

Помоћник председника општине Сјеница задужен за инфраструктуру, Микаило Каличанин каже да због високих температура које трају више од два месеца 2.500 мештана села Баре и Карајукића Бунари муче муку без воде.

"Имамо великих проблема, само једна цистерна опслужује читаво подручје, а поред поменутих, проблеме са водоснабдевањем имају и друге месне заједнице", рекао је Каличанин Танјугу.

Каличанин наводи да је око 5.000 грла ситне и крупне стоке угрожено, јер сточари немају чиме да их напоје. Он је подсетио да је због недостатка воде у овој општини уведена ванредна ситиација.

Апелујући на надлежне да у Сјеницу пошаљу бар две цистерне које би делимично решиле проблем снабдевања са водом, Каличанин је рекао да ситуацију додатно отежава то што је ово безводно подручје на којем нема ни извора, ни бунара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи