Централна прослава Дана младих у Новом Саду

Министар омладине и спорта Вања Удовичић рекао је у Новом Саду, на централној манифестацији обележавања Међународног дана младих, да ова Влада Србије не жели да бежи проблема са којима се млади суочавају, него настоји да се с њима суочава и да их решава на најбољи начин.

Министар Удовичић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовали су на новосадском Штранду разноврсним програмима којима је на својеврсан начин обележен Међународни дан младих.

После заједничког обиласка штандова и многобројних спортских и других терена, на којима су на најлепшој дунавској плажи своје делатности и активности представило више од 30 невладиних омладинских и спортских организација, Удовичић је изјавио новинарима да има проблема који тиште младе у Србији, због којих они могу да буду незадовољни али је нагласио да се они решавају.

"Бавимо се горућим проблемима који тиште младе људе у Србији, не желимо да бежимо од њих него настојимо да будемо одговорна Влада, да се суочимо са тим проблемима и да их решавамо", нагласио је министар и додао да је стопа незапослености проблем који највише погађа младе у нашј земљи.

Приоритет Националне стратегије за младе и Владе Србије јесте како да смањимо незапосленост, односно да "повећамо запошљивост младих у Србији", истакао је Удовичић, који очекује у наредном периоду и "квалитетнију бригу о канцеларијама за младе" и унапређивање тог система.

Удовичић је изразио задовољство због, како је рекао, системске бриге о младима у Граду Новом Саду и нагласио да ће ресорно министарство подржавати и убудуће локалне самоуправе које систематски воде бригу о младима.

Градоначелник Вучевић је истакао да је поносан због тога што је Нови Сад у најужем избору за Омладинску престоницу Европе 2018. године, напомињући да "ту причу носе управо млади, многобројне омладинске, невладине студентске организације и појединци, који су град покренули и охрабрили за ту престижну титулу".

Ако је Нови Сад добије, она ће се одразити у првом реду на "бољу безбедност младих, боље услове за њихово школовање и запошљавање, као и на побољшање услова за бављење спортским, и другим активностима", рекао је Вучевић.

Градоначелник је захвалио министру Удовичићу на подршци, не само у кандидатури за ту титулу него и за остваривање других активности пре свега младих у Новом Саду.

После обиласка штандова, Удовичић и Вучевић учествовали су у ревијалној кошаркашкој утакмици, заједно са познатим спортистима и стипендистима Фонда за младе таленте.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи