Диковић с војним лекарима који помажу мигрантима

Начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Љубиша Диковић обишао је припаднике нишке Војне болнице који пружају медицинске услуге великом броју миграната у Прешеву.

Диковић је и кроз разговор са мигрантима стекао уверење да постојање Прихватног центра има велики значај за њихову сигурност и опоравак после дугог пута, саопштила је Војска Србије, преноси Танјууг.

У Прешеву је 8. јула отворен Прихватни центра за мигране из Сирије, Еритреје, Пакистана, Авганистана... којима је Србија успутна станица на путу ка углавном државама Европске уније.

И пре званичног отварања тог центра у Прешево су, половином јуна, упућени припадници нишке Војсне болнице како би медицински помогли мигрнатима међу којима су и жене и са малом децом.

Диковић је обишао и припаднике Војске Србије у бази "„Југ"“, крај Бујановца као и обједињени штаб за праћење безбедносне ситуације на подручју према Макединији.

Диковић су у бази "Југ" упознао са правцима развоја Центра за обуку јединица за мултинационалне операције и обишао је и новоизграђени Центар за симулацију и објекте за обуку на полигону "Боровац".

Он се у штабу за праћење безбедносне ситуације на подручју према Македонији упознао се са актуелним безбедносним стањем, додаје се у саопштењу.

Диковић је обишао и припаднике наше војске и Националне гарде Охаја који у оквиру пројекта "Хуманитарна асистенција" раде на обнављању две установе за децу у Бујановцу.

Радови се одвијају планираним током, а на градилиштима су успостављени одлични односи између старешина и војника Србије и САД, уверио се Диковић, саопштила је Војска Србије.

Пројекат "Хуманитарна асистенција" се спроводи у предшколској установи "Наша радост" и Школи за основно музичко образовање, наводи се у саопштењу.

Са Диковићем, припаднике Војске Србије и Нациопналне гарде Охаја обишли су и изасланик одбране САД у Србији пуковник Тафт Блекберн и представници општине Бујановац.

Пројекат "Хуманитарна асистенција" подразумева заједничко ангажовање припадника Војске Србије и Националне гарде Охаја на изградњи школа, вртића, сређивању игралишта за децу...а у Бујановцу је почео почетком августа ове године.

До 20. августа припадници Четврте бригаде Копнене војске и Националне гарде Охаја ће изводити радове на реновирању и обнови те две установе.

Тај пројекат припадници Војске Србије и Националне гарде Охајо реализују од 2009. године, када су адаптиране основне школе у општинама Лапово и Сокобања, као и предшколске установе у Прокупљу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи