Отворена Сигурна кућа у Лесковцу

Жене и деца жртве насиља из Јабланичког округа од данас у Лесковцу имају нову сигурну кућу у чију адаптацију и опремање је уложено 4,5 милиона динара.

Вера Ратковић из Центра за социјални рад у Лесковцу рекла је да је, према њиховим сазнањима, сигурна кућа у том граду најлепше уређена и најбезбеднија у Србији, преноси Бета.

У том центру 11 година постоји уточиште за жртве насиља. Центар је раније користио изнајмљене станове, а ново трајно уточиште се налази преко пута седишта Полицијске управе у Лесковцу.

"Сматрали смо да нема потребе да кријемо локацију сигурне куће јер су сва наша уточишта, углавном, била откривена. Ово је мала средина и информације брзо путују. Такође, процењујемо да ће њени станари бити безбедни због близине полиције, а и сама кућа је обезбеђена видео надзором", рекао је градоначленик Лесковца Горан Цветановић.

Лесковачка локална смаоуправа је уложила 3,5 милиона динара у адаптацију куће, а 16 донатора је опремило намештајем и електричним уређјама, у вредности од милион динара.

У кући ће у исто време моћи да борави од осам до 12 жена и деце, на период од три месеца.

За 11 година кроз утошиште у Лесковцу прошло је више од 300 жена и деце.

У првих шест месеци ове године склониште је потражило пет жена, а у току дана у нову сигурну кућу уселиће се три жртве насиља у породици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи