Читај ми!

Крушевац преузима Дом војске, а ВС добија станове

Братислав Гашић, министар одбране, истакао је да ће град Крушевац преузети зграду Дома војске, а заузврат ће Војсци Србије дати 16 станова.

Преговори Министарства одбране и локалне самоуправе око зграде Дома војске у Крушевцу трају три године, рекао је Гашић и додао да је процену вредности објекта урадила Управа јавних прихода, преноси Бета.

"Град је добио могућност да за пет година исплати износ који за Дом војске жели да добије Министарство одбране. Крушевац је понудио замену за станове који се граде у насељу Прњавор 2", истакао је министар.

Крушевац ће платити аванс у износу од 10 одсто од укупне вредности трансакције. Укњижење станова очекује се до краја наредне недеље.

Грађани ће бити позвани да дају предлоге како да се осмисли простор Дома војске, рекао је градоначелник Крушевца Драги Несторовић.

"Да ли ће зграда бити реконструисана одлучићемо када јој будемо дефинисали намену. Сигурно је да ће овај простор који је недостајао граду, бити вишенаменски и да ће читаве године бити на располагању грађанима", навео је Несторовић.

Гашић и Несторовић нису желели да говоре о финансијским детаљима ове трансакције.

Вредност квадрата у насељу "Прњавор 2" је 660 евра, проценила је Дирекција за станове Србије.

На основу тих података процењује се да ће ова трансакција Град Крушевац коштати од 800.000 до милион евра.

У зградама у насељу "Прњавор 2", у којима је у току изградња 184 стана, Војска Србије ће добити укупно 46 станова у замену за различите војне објекте широм Србије.

Дом војске у Крушевцу налази се иза зграде Градске управе, уз Стару зелену пијацу. У склопу Дома војске су летња башта и кошаркашки терен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи