Читај ми!

Почела примена споразума о осигурању возила

Према договору Београда и Приштине, у поноћ је почела примена меморандума о осигурању возила.

Возила која су регистрована на Косову могу да пређу на територију централне Србије са полисом ТПЛ плус осигурања, а возила са српским таблицама на Косово од ноћас улазе уз полису осигурања која важи за Србију.

ТПЛ плус осигурање кошта 40 евра на годишњем нивоу за путничка возила.

Како је јавио Танјугов репортер са прелаза Јариње, у поноћ је на том прелазу почео да ради косовски биро осигурања, чији службеници издају полисе осигурања свим возачима осим онима из Србије, Македоније и Албаније.

На прелазу Јариње незванично кажу да ће возила са регистрарским ознакама РКС, моћи од сада да саобраћају и у централној Србији, али уз издавање пробних таблица и уз неопходно већ поменуто ТПЛ плус осигурање.

Полисе осигурања које издаје косовски биро осигурања издају се свим страним возилима која улазе на Косово, осим за она која су регистрована у Србији, Македонији и Албанији.

Тако, на пример, полиса косовских осигурања за путничка возила регистрована у Црној Гори, а која улазе на Косово, кошта 15 евра за 15 дана, а на годишњем нову 205 евра.

Требало је да Споразум о осигурању возила Београда и Приштине ступи на снагу 24. јула, месец дана по постизању, али је одложен, а Београд и Приштина су за одлагање кривили једни друге.

Грађани Косова су до сада за улазак у централну Србију плаћали око 100 евра за осигурање својих возила за месец дана, док се обрнуто, за улазак на Косово, плаћало око 40 евра за две недеље.

Косово није чланица Бироа зеленог картона, па возачи са Косова још немају зелене картоне за своја возила.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи