Читај ми!

Удовичић: Држава исплатила дуговања спортистима

Држава је измирила своје обавезе према спортистима и савезима, каже за РТС министар омладине и спорта Вања Удовичић. Јефтини политички поени се сакупљају уз помоћ прича да држава не води рачуна о спорту, сматра Удовичић.

Вања Удовичић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да многи покушавају да прикупе политичке поене и умање успех ватерполиста пласирајући приче како се не води рачуна о спорту.

Напомиње да о дуговањима може да прича и као играч и као министар и додаје како је био у ситуацији да су му дуговали зараде и по годину и осам месеци, али да је тај проблем одлучио да реши када је постао министар.

Удовичић подвлачи да држава данас не дугује ниједан динар ниједном савезу нити за награде, нити за кампове као ни за припреме спортиста.

Како би држава показала да јој је стало до спорта, већ је обезбеђено 120 милиона динара и бесплатна Арена за Европско првенство у ватерполу које ће се одржати 2016. у Београду, указује Удовичић.

Ипак, наглашава да ће држава исплатити евентуалне дугове које је наследила од претходних власти, али, како додаје, не може се очекивати да Влада решава свачије проблеме или да надлежно министарство покрива дугове сваког клуба или савеза.

Подсећа како је до данас око 93 посто средстава исплаћено свим савезима и наглашава да овакав тренутак спортисти одавно нису видели.

Закључује да ће надлежни учинити све да и 2016. година буде успешна – новац који је држава обећала не сме да касни и он ће што пре бити исплаћен спортистима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи