Читај ми!

Вулин: Нећемо градити центар за мигранте

У Србији се неће градити центар “ни за 400.000, ни за 4.000 миграната” јер то није политика земље, поручује министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Коментаришући поједине наводе да ЕУ размишља да се у Србији изгради прихватни центар за 400.000 миграната, министар Александар Вулин каже да то нико није тражио, а и да јесте, Србија то никад не би прихватила, преноси Танјуг.

Вулин је у Смедереву истакао да Србија није прихватни центар за мигранте и да свако ко жели да уђе или изађе из ње, може то да уради у складу са законом.

Министар наводи и да држава неће на силу да задржава мигранте, јер они нису дошли да живе у Србији нити желе да буду овде, већ желе да иду својим путем, што је, како каже, њихово право.

"Не градимо никакав центар, немамо ниједан трајни капацитет који хоћемо да увећамо", истиче Вулин и додаје да се Србија према мигрантима односи у складу са највишим светским стандардима.

Министар каже да ће Србија наставити да се понаша максимално хумано и да поштује све обавезе из уговора о реадмисији.

"Молим све медије да буду максимално одговорни према земљи и ситуацији у којој се налазимо, према мигрантима којима је јако тешко и који овде нису својом вољом и да воде рачуна да новинским насловима не плаше људе", додаје министар Вулин.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи