Читај ми!

Заменили тела, кремирали погрешну жену

Преминула Београђанка Љубица Поповић (80) грешком је кремирана, јер је њено тело замењено са њеном осам година старијом имењакињом у капели у Делиградској.

Десет година је разлика између њих, умрле су у две различите болнице. Заједничко им је име и презиме. До забуне је дошло због погрешне идентификације, за коју је, према првобитним тврдњама, одговорна приватна агенција.

Власник предузећа за погребне услуге Милорад Декановић каже да законски нико нема права да утврди идентификацију покојника осим ближе родбине.

У Агенцији тврде да је госпођу која је требало да буде кремирана а није, идентификовала њена блиска родбина.

"Био је њен зет који ју је неговао 35 година и брат од стрица њене ћерке. Сишли су, понели гардеробу да је обуку и били су сигурни да је идентификација извршена", каже Декановић.

Када две особе које премину у исто време имају исто име и презиме, постоји посебна процедура.

"Када породица дође да преузме тело, они су дужни да покажу оба тела, а неко ће по младежу, тетоважи препознати које је то тело", каже Драгомир Костић, председник Удружења приватних погребника Београда.

Пре три године била је слична ситуација.

Оплакали како доликује, али мајку нису сахранили јер је у ковчегу била друга жена. Иста приватна агенција преузела је обе сахране. Покојнице су умрле у својим кућама, а ковчези су били у хладњачи "Панчево" па одатле погрешан ковчег отишао на Лешће а други на гробље Мали Збег.

Немар, непажња или ово време у коме се од најближих опраштамо уз помоћ посредника? Тек, у "Погребним услугама" најавили су истрагу и строже мере контроле.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи