Читај ми!

НУНС и НДНВ: Кампања Пинка и Информера против опозиције

Независна удружења новинара Србије и Војводине најоштрије су осудили "срамне кампање" које поједини медији, пре свих Информер и РТВ Пинк, воде против политичких противника републичке власти, захтевајући да се оне под хитно зауставе. Колегијум ТВ Пинка то одбацује тврдећи да то управо они раде у корист ДС-а и Бојана Пајтића.

НУНС и НДНВ сматрају да би Министарство културе и информисања морало да реагује поводом најновијих медијских објава против председника Демократске странке Бојана Пајтића, који не само да крше медијске законе и представљају професионално и морално дно него имају и све одлике позива на линч, преноси Танјуг.

Подсећају да су се пре неколико дана у Новом Саду појавили графити који позивају на Пајтићево убиство, што може бити последица овакве кампање.

НУНС и НДНВ упозоравају да су организоване медијске хајке против лидера опозиције одлика недемократских и тоталитарних друштава и да увек имају изузетно лоше последице на друштвене и политичке процесе у земљи.

Колегијум ТВ Пинка одбацио је наводе НУНС-а и НДНВ-а и указао да су "изнели лаж да та телевизија води кампању против политичких противника републичке власти".

"На основу чега сте закључили да ТВ Пинк води кампању? Изгледа да вам смета што смо из листа Информер пренели вест где летује председник ДС-а и војвођанске владе, Бојан Пајтић позивајући се на извор. Шта је ту кампања драга господо из НУНС-а?", наводи се у саопштењу Колегијума.

Одбацујући, како кажу, подметање да ТВ Пинк учествује у кампањи против политичких противника републичке власти, они позивају НУНС и НДНВ да буду "искрени и признају јавно да то управо они раде, али у корист Демократске странке и Бојана Пајтића".

"Крајње је време да престанете да се лажно представљате као удружење новинара, када је очигледно да сте експозитура једне политичке опције. Према томе, јасно је ко лаже и ко представља морално дно", наводи се у саопштењу Колегијума ТВ Пинк.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи