Читај ми!

Повучeна притужба против Позоришта на Теразијама

Геј лезбејски инфо центар одлучио је да повуче притужбу поднету Повереници за заштиту равноправности у Србији, пошто је добио информацију београдског Позоришта на Теразијама да ће се од јесени представа "Мамма миа!" играти искључиво по лиценци.

Геј лезбејски инфо центар је јуче поднео Повереници притужбу против Позоришта на Теразијама због "хомофобичне цензуре" у представи "Мамма миа!", режисера Југа Радивојевића, односно због цензурисања геј делова који су у оригиналном сценарију, али се нису у београдској верзији, јавља Бета.

Центар је одлучио да повуче притужбу након изјаве Нађе Пјале из пи-ар службе Позоришта на Теразијама да ће се од јесени "Мамма миа!" играти искључиво по лиценци чији је власник Јуре Франко, а не Позориште на Теразијама.

"Сматрамо да у домаћим продукцијама, што позоришним, филмским и телевизијским, нема довољно ЛГБТ ликова, те нам је било од изузетне важности да одбранимо геј лика у овом мјузиклу, јер видљивост ЛГБТ ликова у представама, филмовима и серијама би допринело побољшању положаја ЛГБТ заједнице у Србији", саопштио је ГЛИЦ.

У београдској верзији мјузикла "Мамма миа!" лик Хари уместо везе с мушкарцем, саопштава да има везу са женским ликом, Тањом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи