Читај ми!

Отворено обновљено породилиште у Параћину

Обновљено породилиште Опште болнице у Параћину свечано је отворено у присуству председника Србије Томислава Николића и његове супруге Драгице.

Фондација "Драгица Николић" је, уз помоћ донатора, међу којима је највећи Црвени полумесец из Уједињених Арапских Емирата, у обнову породилишта уложила више од 59 милиона динара за грађевинске радове и набавку немедицинске и дела медицинске опреме, преноси Танјуг.

Параћинско породилиште сада има антибактеријске плафоне и подове, стерилне лампе, зграда је окречена, замењена је столарија, урађена комплетна инсталација, а уграђен је и лифт. Све по најстрожим стандардима. Породиље и особље имаће сада неупоредиво боље услове за боравак и рад.

Председник Николић је рекао да оно што ради Фондација "Драгица Николић" у Србији доказује две ствари – да све може да се уради ако има воље и да све може да се уради потпуно отворено, транспарентно и поштено, а за добробит грађана.

Николић је истакао да Фондација потпуно поштује све законске одредбе и под свим је контролама које држава примењује, има жиро рачун на који добија средства и са којег исплаћује набавку опреме и извођење радова.

"Ово превазилази оно о чему смо размишљали када сам ступио на функцију, о томе колико бисмо могли да помогнемо у току мандата", рекао је Николић.

Председник је додао да је била жеља да се подстакну и други људи на функцијама, као и они који имају новац, да се одуже народу и држави и да се покаже да бављење хуманитарним радом није основ за богаћење, већ значи прикупљати од других и давати другима.

Николић је навео да Фондација сарађује са бројним хуманитарним организацијама и са Црвеним крстом и са Црвеним полумесецом, истичући да је то знак да људи у свету имају поверење у оно што се у Србији ради.

"Надам се да ово није крај и да ће и када неко други буде председник поверење које данас стичемо бити продужено", навео је председник Николић.

Председник је додао и да је питање како ће данашњи догађај проћи у штампаним медијима, јер, како сматра, недавна додела компјутера најбољим ђацима није заслужила пажњу тих медија.

"Хвала вашим уредницима што то не прате, не знам шта друго заслужује да се прати", прокоментарисао је Николић.

Драгица Николић: Жеља да Србија расте од дечјег смеха

Драгица Николић је рекла да је породилиште у Параћину прво потпуно реконструисано ове године, а треће до сада, те да се нада да ће до краја године бити обновљено још једно.

"Надам се да ће особље параћинског породилишта бити задовољно, али пре свега да ће се овде родити много беба, више него до сада", рекла је Николићева.

Она је подвукла да је њена жеља да свака мајка у Србији, када једног дана буде причала детету о томе како је рођено, никада више не спомене мемљиве зидове, похабану постељину и кревете, недостатак апарата...

"Доста ствари које нису предвиђене пројектом је урађено. Једноставно, кад кренеш у изградњу, не знаш шта те чека, када срушиш зидове и кренеш у комплетну реконструкцију. Надам се да ће особље бити задовољно и да ће овде бити пуно, пуно беба, много више него до сада", каже Николићева.

Како је рекла, жеља је да породице немају јединце, већ да нас буде више, да се Србија гради "од првог плача новорођених беба, расте од дечјег смеха и породичних радовања".

"Сваки пут када обновимо неко породилиште у Србији, осетим радост коју доживе људи када под кров ставе породичну кућу у којој ће старити, а њихова деца одрастати у људе", рекла је Николићева и додала да ће Фондација увек имати снаге и воље за изградњу такве куће.

Директорка Опште болнице у Параћину Слађана Васић захвалила је Фондацији и донаторима на уложеним средствима.

"Захваљујем се у име запослених и мајки и деце која ће се овде рађати јер смо добили најбоље породилиште, што нас обавезује да пружамо најбоље услуге", навела је Васићева.

Васићева је додала да ће лифт који је изграђен значајно унапредити услугу у болници, јер се операциона сала налази на првом, а породилиште на другом спрату.

"Ово нас обавезује на даље усавршавање, на пружање квалитетијих услуга и на све оно што савремена медицина данас може да пружи", додаје Слађана Васић.

Поред председника и његове супруге, отварању породилишта је присуствовао државни секретар у Министарству здравља Берислав Векић, као и припадници дипломатског кора.

У параћинском породилишту сада следи набавка додатне опреме, а прве бебе очекују већ средином августа. За годину дана, у том породилишту се роди око 500 беба. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи