Читај ми!

Дачић: Калам оставио неизбрисив траг у историји Индије

Поводом смрти бившег председника Индије Абдула Калама, министар спољних послова Ивица Дачић уписао се у књигу жалости која је отворена у амбасади те земље.

"Са великом жалошћу смо примили вест о смрти бившег председника Републике Индије др Абдула Калама, личности која је оставила неизбрисив траг у историји Ваше земље", навео је Дачић, саопштило је Министарство спољних послова, преноси Танјуг.

Његова смрт, како је истакао, "представља ненадокнадив губитак за Индију и свет, с обзиром на допринос који је пружио њеном развоју, посебно напретку у области високих технологија".

"Сећамо се његове истакнуте улоге државника који се доследно залагао за мир у свету и уважавање оних принципа у међународним односима који су положени у периоду настанка великог Покрета несврстаности и који представљају окосницу традиционалног пријатељства и сарадње између наше две земље", навео је шеф српске дипломатије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи