Читај ми!

Стипендије – подстицај за боље оцене

Ученици и студенти у Србији годишње добију до 30.000 стипендија и студентских кредита само од Министарства просвете, а не постоји податак о броју стипендија које дају приватна лица, компаније и институције. Међу њима је и Удружење осигуравача које је доделило стипендије најбољим ученицима и студентима из хранитељских породица.

Стефан Мишковић из Зајечара живи у хранитељској породици. Највише воли да се игра са друговима, али је постигао и одличан успех у школи и тако обрадовао учитеље и породицу која га је прихватила.

Стефан Мишковић каже да само из француског језика има четворку и додаје да понекад учи сат времена.

"Он је сасвим добар дечак постигао је добре резултате и у школи и у фудбалу", каже Анђелка Петровић, Стефанова хранитељица.

Стипендије износе 10.000 динара, и ђаци и студенти ће их добијати до краја ове године.

Кристина Лазаревић, студент каже да стипендије много значе да би се успешно завршило школовање и да би постали бољи људи. "Срећна сам што сам једна од стипендираних", каже Кристина.

Помоћ налази пут до оних којима је најпотребнија, кажу у Удружењу осигуравача, које је ове године стипендирало још три групе одличних ученика и студената

"Удружењу је увек задовољство да учествује у оваквим акцијама посебно када се ради о младим људима који су својим вредним радом и трудом то и заслужили. Надам се да ће и други појединци и компаније следити наш пример", каже Радмила Јашаревић, генерални секретар Удружења осигуравача.

Министар рада Александар Вулин позвао је све друштвено одговорне компаније да преко стипендија помогну најугроженијим ученицима.

"Они су добри ђаци, они су добри студенти, добри и корисни чланови нашег друштва и ми то на овај начин показујемо да их ценимо", рекао је Вулин.

Србија је једна од најуспешнијих земаља у Европи када је у питању хранитељство јер више од 6.000 дечака и девојчица живи у таквим породицама које их чувају и помажу им да постану вредни и добри људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи