Читај ми!

Мали: Вишак 1.000 до 1.300 запослених

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да постоји вишак од 1.000 до 1.300 запослених у Градској управи, општинама и јавним комуналним предузећима у престоници.

Синиша Мали је у изјави Танјугу објаснио да Београд има право на 18,5 запослених на сваких 1.000 становника, те да је на дан 31. децембар 2013. године у Граду, његовим предузећима и општинама било запослено између 32.000 и 33.000 људи.

"Имајући у виду те цифре, Градску управу, општине и јавна комунална предузећа, треба да рационализујемо за око 1.000 до 1.300 запослених до краја године", навео је градоначелник.

Према његовим речима, најављена смањења броја запослених неће довести до погоршања ефикасности Градске управе, већ ће надлежни дефинисати како да се постигне ефикаснији рад и да оптималан број људи уради цео посао који је неопходан за грађане Београда.

Истичући да ће Закон о максималном броју запослених бити донет веома брзо, Мали је рекао да је на Граду Београду да формира радну групу и крене у спровођење закона.

У радној групи ће, додао је он, бити представници свих 17 општина, градске управе и јавних комуналних предузећа, а требало би да је водe начелница Градске управе Града Београда Сандра Пантелић.

"Радна група није везана само за Градску управу, већ ће и свих 17 општина учествовати у томе с обзиром на то да се рационализација односи и на њих. Заједнички ћемо направити план како да испоштујемо закон", навео је Мали.

Градоначелник није желео да улази у детаље које су делатности у којима би рационализација броја запослених могла да буде спроведена, али је рекао да је направљена интерна анализа јер су се у Граду припремали за доношење наведеног закона.

Истакао је и да му је важно да Београд у потпуности испоштује све одредбе закона и све што је Влада Србије дефинисала као неопходно, а како би се показало да се води рачуна о новцу пореских обвезника и да надлежни желе да повећају ефикасност Градске управе.

"Можда имам и мало већи терет на себи да Град Београд, као главни град Србије, покаже на који начин могу да се испоштују одредбе закона и да неким другим локалним самоуправама дамо пример како то треба да ураде", закључио је градоначелник.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи