Читај ми!

Прва беба у прешевском породилишту после четврт века

У ванболничком породилишту у Прешеву, након паузе од 26 година, рођена је прва беба – дечак А. Б. тежак четири килограма. Према речима докторке Џељане Ферати порођај је протекао нормално, саопштено је из Координационог тела за југ Србије.

Порођај је обављен у понедељак а особље, медицинске сестре и лекари ванболничког породилишта у Прешеву позвали су све труднице из тог града да дођу на прегледе, контроле и да се породе у свом граду.

"Овај порођај је охрабрујући и за све друге мајке и позивамо их да дођу и да се породе у Прешеву", рекла је Бети докторка Ферати.

Председник Координационог тела Зоран Станковић честитао је родитељима и особљу ванболничког породилишта рођење детета.

"Након 26 година у Прешеву је рођена прва беба у савремено опремљеном ванболничком породилишту. Ово је успех свих нас јер смо обезбедили услове да се жене из Прешева и околине порађају у простору које по правилима струке испуњава највише стандарде", истакао је Станковић.

Председник Координационог тела посебно је поручио особљу да очекује од њих да ће поштовати високе захтеве које струка поставља и да ће оправдати те потребе.

Ванболничко породилиште у Прешеву има две сале за порођај, инкубатор, фототерапију, собе за сестре, четири собе за рехабилитацију, кухињу и остале потребне просторије.

Од данас труднице из Прешева неће морати да иду у друге градове и болнице, већ ће им ванболничко породилиште у Прешеву бити доступно 24 часа, додаје се.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи