Читај ми!

Вулин: Збринућемо азиланте по највишим стандардима

Министар за рад и социјална питања Александар Вулин рекао је да Србија неће да постане прихватни центар за милионе азиланата, али да ће они који пролазе преко њене територије бити збринути по највишим стандардима.

Александар Вулин поручује да проблем азиланата морају да реше ЕУ и међународна заједница.

"Дугују нам много помоћи. Много више саосећања и помоћи и тим људима и нама", рекао је Вулин новинарима у Палати Србије, преноси Бета.

Према његовим речима, мигранти иду својим путем и циљ им није да остану у Србији.
Вулин је нагласио да Србија не гради прихватни центар у Кањижи, код границе с Мађарском, већ место где ће људи који се враћају из Мађарске, бити збринути, здравствено прегледани, "да урадимо одговарајућу папирологију"

"Ми не бисмо желели да правимо никакав смештај на граници са Мађарском, да то не би било протумачено као да ми покушавамо да свој проблем пребацимо Мађарској. То није оправдање за зид", навео је министар.

Вулин је рекао да се у Суботици, на простору Старе циглане, припрема смештај за мигранте и да је локална власт обећала да ће бити омогућено да се поставе тушеви и тоалети.

"Не будемо ли то урадили, онда ћемо их гледати по сваком парку, и онда ћемо се сутра питати зашто их има овде и зашто не можемо да шетамо децу парковима. Онда ћемо се питати да ли има или нема заразе. Када је држава организована, као што јесте, онда таквих ствари нема", оценио је министар.

По његовим речима, оно што ради Србија је много више од онога што ради било која земља у којој се налазе мигранти.

"Било је отпора у Прешеву, Кањижи, Зајечару, па и у Београду, али, као што видите, превазилазимо те проблеме", рекао је Вулин и додао да је разговор једино решење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи