Читај ми!

Удовички: Нерегистроване фирме више не могу измицати контроли

Потпредседница Владе и министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички рекла је, уочи почетка примене Закона о инспекцијском надзору, да нерегистровани субјекти више не могу измицати контроли.

Кори Удовички састала се данас да представницима републичких и локалних инспекцијских служби, уочи примене Закона о инспекцијском надзору која почиње 30. јула, преноси Танјуг.

"Јавност очекује, привреда очекује, а логика налаже да нам нерегистровани субјекти више не измичу контроли", рекла је Удовички, саопштава Министрство државне управе и локалне самоуправе.

Министарка очекује да ће почетком августа бити одржана прва седница Координационе комисије која ће бити јак механизам, не само за бољу координацију инспекција, већ и за повраћај угледа инспекторима којих, како је оценила, има мање него што је потребно.

Удовички је прецизирала да се анализом јавне управе Министарства државне управе и локалне самоуправе дошло до закључка да државна администрација није прегломазна, да има вишкова, али да се мора радити и на реорганизацији рада и запошљавању стручњака, посебно оних потребних на путу ка ЕУ и за инспекцијски надзор.

Изразила је разумевање за то да су нова овлашћења која доноси Закон о инспекцијском надзору "огромна промена у оптерећивању рада инспектора", али да се стога приступа постепеној примени закона и обукама инспектора, уз спровођење мера из реформе јавне управе која подразумева и јачање њихових капацитета.

У саопштењу се наводи да је општи утисак који су изнели представници инспекција је да Закон о инспекцијском надзору представља значајан помак на боље у односу на ранију ситуацију, али да ће свакако највећи изазов представљати његова примена у пракси.

Апострофирано је да је методолошки одлично дефинисано шта се конкретно сматра нерегистрованим субјектом, чиме се отклањају недоумице, истакнуто је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи