Читај ми!

Друштво судија: Утвдити чињенице o присуству на рођендану принца

Потребно је утврдити све чињенице у вези са присуством судије Вишег суда у Београду на приватној прослави Александра Карађорђевића, саопштава Друштво судија Србије.

Друштво судија наводи да је према Стандардима судијске етике судија дужан да се уздржава недоличних поступака, преноси Танјуг.

То удружење је истакло да је потребно судији који је донео одлуку у поступку рехабилитације Карађорђвића, а затим присуствовао прослави, да се омогући да се слободно и потпуно изјасни о свим околностима у вези са тим догађајем.

Друштво судија Србије је подсетило да је, на основу Стандарда судијске етике, судија дужан да се уздржава од сваког поступка који је недоличан или оставља такав утисак, као и од поступака који изазивају подозрење, подстичу сумњу, слабо поуздање или на неки други начин нарушавају поверење у суд или његову објективност.

"Ова дужност обавезује судију како током трајања поступка, тако и по правноснажном окончању, а у циљу очувања личног достојанства и достојанства суда", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи