Девојка и коњи, и љубав и племенитост

Ана Кнежевић, 22-годишња девојка из Бора, већ осам година гаји коње у туђим, уступљеним шталама и на ливадама. Од детињства се посветила тим племенитим животињама. Сада их има осам, а чак четири је спасила кланице.

Сваки дан почиње са мезимицом, кобилом Торином, коју је прву купила од уштеђевине, уз малу помоћ родитеља. У штали сада има осам грла, а водиља је била да спаси болесне и злостављане животиње.

"Од тога четири су била у лошем стању. Да их нисмо узели, такви коњи би завршили на кланици. Један мали пони био је страшно мршав, био је ланцем везан око врата, ланац му се урезао. Њега смо узели сад је мали дебељуца", каже Ана Кнежевић.

Сви Анини коњи су сада добро. С обзиром на то да је посао око њих тежак, помаже јој пријатељ. Основали су коњички клуб, узданица је Златко, пре неколико година спасени коњ.

"Он и ја идемо на такмичење у Ниш. Није тркачко грло, он је полукрвни липицанер, бар смо дошли до тог податка, али небитна је раса, није то галопска трка, то је даљинско јахање", каже Александар Симић из Бора.

Ани помажу људи добре воље, уступају јој штале, доносе сено и сламу, а она помаже деци са сметњама у развоју.

"Баш је био један дечко, дете стварно ништа није причало и јахао је овог Златка и с временом кренуо је - хоћу на јахање, мој коњић Златко и тако је дете проговорило", каже Ана Кнежевић.

Анини коњи остаће на овим пашњацима у близини Бора до почетка зиме. Онда следи нова селидба.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи